Saron woonzorg: leven met passie!

Saron biedt woonbegeleiding aan onder drie verschillende arrangementen (woonvormen). Welke vorm van woonbegeleiding het best bij je past, heeft vooral te maken met de zorg die je nodig hebt. Wanneer je begeleid woont op het terrein van Saron krijg je meer zorg dan wanneer we bijvoorbeeld twee keer in de week bij je thuis komen voor een ambulant gesprek. Weet je niet goed welke vorm het beste bij je past? Neem dan gerust contact met ons op en bel 0541-353505 of stuur ons een mailtje via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kies je voor een intern woonbegeleidingsarrangement, dan woon je op het terrein van Saron zelf. Meer informatie hierover vind je op de pagina Interne Woonbegeleiding
Buiten het terrein van Saron hebben we een aantal groepshuizen voor begeleid wonen in verschillende plaatsen. Meer informatie kun je vinden op de pagina Begeleid Zelfstandig Wonen.
Als laatste is het ook mogelijk om woonbegeleiding in je eigen huis te krijgen. Wil je daar meer over weten? Kijk dan op de pagina Ambulante Woonbegeleiding.

 

Ook is er een nieuwe website waar je alles kan vinden over de woonbegeleiding.

Klik hier om naar de website te gaan.

Ingrid vertelt over de sfeer op Saron

Ingrid de Ruyter de Wildt bijgekniptDe sfeer op Saron vind ik heel prettig: je voelt je er geborgen en op je gemak. Er is een goede begeleiding. Zo heb heb je regelmatig gesprekken met je begeleider, over zaken die passen bij je problematiek. Ook gaat de begeleiding soms mee naar allerlei bezoeken aan bijvoorbeeld het ziekenhuis of aan artsen. Verder is er een noodtelefoon aanwezig, die je kan bellen als er iets vervelends met je aan de hand is. Dit geeft mij erg veel veiligheid.

Hoewel er dus genoeg persoonlijke aandacht is, wordt er op Saron ook veel van jezelf verwacht. Je wordt gestimuleerd om waar mogelijk dingen zelf te regelen of te doen. Dat is wel eens lastig, maar ook wel weer heel goed. Kortom, ik vind Saron een fijne plek waar ik met plezier woon!

Aanmelden en tarieven

Je belt op naar Saron (0541-353505) en geeft bij de receptie aan, hulp te willen ontvangen of je te willen oriënteren op hulp door een begeleider te willen spreken. Je wordt in principe nog dezelfde dag (tijdens werkdagen) teruggebeld.

Vervolgens zul je voor dit arrangement een zorgplan opgestuurd krijgen (per e-mail of post) om in te vullen. Als het zorgplan door ons is ontvangen, wordt er contact met je opgenomen en maken we een afspraak voor een intakegesprek. N.a.v. dit gesprek wordt er gekeken worden of en wanneer je in aanmerking komt voor een woonbegeleidingstraject op Saron.

Voordat mensen bij ons in Woonbegeleiding komen, kijken we altijd eerst of er niet begonnen moet worden met een Pastoraal Therapeutisch zorgtraject, om te werken aan bepaalde psychosociale problematiek.

Tarief

Op de tarievenlijst is te zien wat deze zorg kost. In de regel wordt de zorg voor woonbegeleiding gefinancierd vanuit de WMO / WLZ. Als hier vragen over zijn kan er contact opgenomen worden met Paul Baars: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Steun Saron en bezoek de website van Vrienden van Saron. 

logo-vriendenvansaron

Keurmerk christelijke zorg small

Nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Pastoraal Centrum Saron
captcha 

Hulp nodig?

U ziet het even niet meer zitten. Uw werk of gezin worden u teveel en u bent naarstig op zoek naar rust. Saron kan hulp bieden. Ontdek hoe...

Ontstaan Saron

Saron verleend al sinds 1970 pastorale hulp in verschillende vormen. Ds. De Jong kocht ruim 45 jaar geleden een boerderij en Lees verder...