Time-Out

Het Time-Out en Overbruggingsarrangement (TOA) is bedoeld mensen die er even tussen uit willen. Dat kan omdat ze bijvoorbeeld in afwachting zijn van een zorgplek elders, maar vanwege een wachtlijst daar niet meteen terecht kunnen. Er kunnen ook andere redenen zijn om er even tussen uit te willen.
Een TOA is heel flexibel qua zorgaanbod. Dat wil zeggen dat we goed kijken welke zorg bij iemand past en een dagprogramma op maat samenstellen. De hulpvragen liggen op het gebied van rust, reflectie maar ook het opbouwen van dagritme. Ook als je psychosociale problemen hebt, kun je kiezen voorr dit arrangement. Er wordt dan wel een grote zelfredzaamheid van je verwacht, om zelf met deze problemen aan de slag te gaan.

De zorg die hoort bij een Time-out en Overbruggingsarrangement

Een van de mooie zit-slaapkamers op Saron.Wanneer je op Saron verblijft binnen een TOA, dan bieden we je een keer per week een begeleidingsgesprek aan. De begeleider met wie je de gesprekken voert heeft een klankbordfunctie. Dat wil zeggen dat hij of zij graag naast je wil staan en wil luisteren naar wat jou bezig houdt. Ook zal de begeleider met je kijken hoe je het beste de dag in kan vullen.

Wanneer je begint aan een TOA, bekijk je samen met de begeleider welke programma-onderdelen helpend voor jou zijn. Daar kun je dan aan deel nemen. Het dagprogramma is uitgebreid en bestaat uit onderdelen als sociale vaardigheidstraining en een opbouw/studieprogramma, creativiteit en zwemmen. Daarnaast is er praktisch werk en enige corvee taken (dit is verplicht), en dagelijks een dagsluiting. Verder zijn er uiteraard koffie- en theemomenten en eten we elke dag drie maaltijden. Uit al deze onderdelen wordt er in een TOA dus een programma op maat gemaakt.

Naast het dagprogramma is er ook in overleg de mogelijkheid om deel te nemen aan de dagbesteding.

De duur en de kosten van een TOA

De duur van TOA kan behoorlijk verschillen. Soms duurt de begeleiding een paar dagen, maar soms ook meerdere weken. De maximale periode ligt op drie maanden. Een TOA begint en eindigt op maandag en/of vrijdag. Op de tarieflijst is te zien wat deze zorg kost en hoe deze vergoed wordt.

Meld je nu aan voor dit arrangement

Denk je dat een Time-Out en Overbruggingsarrangement iets voor je is? Bel dan naar Saron (0541-353505) en geef bij de receptie aan dat je graag hulp wilt ontvangen en dat je denkt aan een TOA. Je wordt dan doorverbonden met een begeleider of anders dezelfde dag (tijdens werkdagen) teruggebeld. Natuurlijk is het ook mogelijk om contact op te nemen via e-mail. Stuur daarvoor een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Je mail komt dan bij een van onze begeleiders terecht.

De begeleider zal met je in gesprek gaan om te horen wat je nodig hebt. Vervolgens kan je ingeboekt wordt als 'Time Out gast' bij de receptie. De receptie zal wat gegevens van je vragen en een kamer voor je inplannen, voor de periode dat je gaat komen. We starten meestal met een periode 2 weken, om elkaar te leren kennen. In de eerste week kan dit eventueel al verlengd worden voor een langere periode.

Steun Saron en bezoek de website van Vrienden van Saron. 

logo-vriendenvansaron

Keurmerk christelijke zorg small

Nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Pastoraal Centrum Saron
captcha 

Hulp nodig?

U ziet het even niet meer zitten. Uw werk of gezin worden u teveel en u bent naarstig op zoek naar rust. Saron kan hulp bieden. Ontdek hoe...

Ontstaan Saron

Saron verleend al sinds 1970 pastorale hulp in verschillende vormen. Ds. De Jong kocht ruim 45 jaar geleden een boerderij en Lees verder...