Herstel

Het Herstel Arrangement (HA) is speciaal voor mensen die totale rust nodig hebben. Saron is voor deze mensen een echt herstellingsoord. Even uit de thuissituatie weg en geen verplichtingen. We zullen we niet aan je vragen of je wilt meehelpen in het praktisch werk, corveetaken of het doorlopen van een dagprogramma. Je krijgt een eigen kamer en eet mee in onze eetzaal. Mensen die een herstelarrangement volgen hebben hulpvragen op het gebied van lichamelijk herstel, herstel van een burnout of overspannenheid.

Het zorgaanbod binnen een herstelarrangement

KTB110919SARON-05Bij een herstelarrangement gaat het zoals gezegd er vooral om om tot rust te komen. Er zijn weinig verplichte onderdelen. Wel bieden we je een keer per week een begeleidingsgesprek aan. De begeleider heeft een klankbordfunctie en wil graag naast je staan en luisteren naar wat jou bezighoudt. Daarnaast heb je de vrijheid om deel te nemen aan het dagprogramma, maar dit is dus niet verplicht. Het dagprogramma bestaat uit onder meer uit sociale vaardigheidstraining en het opbouw/studieprogramma, creativiteit en zwemmen. Daarnaast is er praktisch werk en corvee dagsluitingen en natuurlijk de koffie- en theepauzes en de drie maaltijden. Aan jou de keus om hier wel of niet aan deel te nemen: niets moet, alles mag.

Een herstelarrangement kan behoorlijk verschillen in lengte: soms blijft iemand maar een paar dagen, maar soms ook meerdere weken. De maximale periode is 3 maanden. De dagen voor aankomst en vertrek zijn maandag en/of vrijdag.

De kosten

Op de tarievenlijst is te zien wat deze zorg kost en hoe deze vergoed kan worden. (Mensen kunnen, in tegenstellingen tot andere arrangementen, voor dit arrangement geen aanspraak maken op een steunfonds of eventuele betalingsregeling.)

Wil je je aanmelden voor een herstelarrangement?

Om je aan te melden voor een HA bel je naar Saron (0541-353505). Je geeft bij de receptie aan dat je graag een herstelarragement zou willen boeken. Je wordt dan nog dezelfde dag (tijdens werkdagen) teruggebeld teruggebeld door een begeleider.

De begeleider zal met je in gesprek gaan om te horen wat je voor zorg nodig hebt en of een herstelarrangement bij je past. Als dat zo is, dan zorgt de begeleider er voor dat je bij de receptie ingeboekt wordt als herstelgast. De receptie zal enkele gegevens van je vragen en een kamer voor je inplannen voor de periode dat je gaat komen. We starten meestal met een periode van twee weken, om elkaar te leren kennen. In de eerste week kan dit eventueel al worden omgezet in een langere periode.

Steun Saron en bezoek de website van Vrienden van Saron. 

logo-vriendenvansaron

Keurmerk christelijke zorg small

Nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Pastoraal Centrum Saron
captcha 

Hulp nodig?

U ziet het even niet meer zitten. Uw werk of gezin worden u teveel en u bent naarstig op zoek naar rust. Saron kan hulp bieden. Ontdek hoe...

Ontstaan Saron

Saron verleend al sinds 1970 pastorale hulp in verschillende vormen. Ds. De Jong kocht ruim 45 jaar geleden een boerderij en Lees verder...